18875b33cefe54aeea513a4567167608.jpg
ORipKa5YmUBsflNWcD_5EM-SsMXdqm0lZ-NUpKf9
422-image-450-550-fit.jpg

John Batterson Stetson syntyi vuonna 1830 East Orangessa, New Jerseyssä nimekkään hatuntekijän Stephen Stetsonin lapsikatraaseen. Isä Stetsonin ”No Name Hat Company”  oli kuuluisa laadukkaista tuotteistaan ja John oppikin hattujen valmistuksen jo nuorella iällä. Koska perheeseen kuitenkin oli siunaantunut 13 mukulaa, ei toivoa yrityksen jäämisestä Johnin haltuun juurikaan ollut.

 

Nuorena miehenä John lähti koittamaan onneaan kullankaivuun parissa, mutta joutui pettymään, kuten niin monet muutkin. Elämä hankalissa oloissa kuitenkin osoittautui Johnin onneksi, sillä  suojautuakseen rajuilmoilta hän oppi huovuttamaan peitteitä alkeellisilla tekniikoilla, sekä kehitteli suojakseen hatun, josta oli tuleva kivijalka hänen hattubisnekseen. ”Boss of the Plains” oli syntynyt. 

 

Vuonna 1865 luovuttuaan toivosta kullanetsinnässä, ja päädyttyään Philadelphiaan, John aloitti itse hattujen valmistuksen siskoltaan Louisalta lainaamillaan rahoilla. Sadalla laina-dollarillaan hän osti nahkoja, vuokrasi huoneen ja perusti Stetson Hat Companyn. Tinkimättömyydellään ja vaalimalla laatua hän loi yhden Amerikan tunnetuimmista ja menestyksekkäimmistä yrityksistä. Vuonna 1899 hattuja myytiin jo lähes kolmessatuhannessa liikkeessä ympäri Yhdysvaltoja, ja Stetsoneita käyttivät aikansa kuuluisuudet Buffalo Billystä Calamity Janeen.

 

Ajat muuttuivat ja ”Boss of the Plains” sai rinnallen uusia malleja ja värejä, sekä  aikanaan oman malliston myös naisille. Hulivili-vuosina 60-luvulla hattujen käyttö romahti, mutta Stetson piti pintansa silloinkin. Jälleen apuna merkkihenkilöt presidenteistä viihdemaailman kuuluisuuksiin, jotka eivät lähteneet mukaan vapaan vuosikymmenen kotkotuksiin vaan pitivät hatut päässään. Frank Sinatran kerrotaankin sanoneen ”I never take my hat off in public” ja miksi riisuisikaan, olihan hattu Stetson.

 

Ja niin kuin suuressa maailmassa tupataan sanoa;

Stetson, it´s not just the hat, It´s THE hat.

UUTUUDET

OSOITE

Annankatu 12
00120 Helsinki
Finland

AVOINNA

Ma - Pe 12 - 17

​​La 12 - 15

OTA YHTEYTTÄ
SEURAA
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Yelp
  • Black Pinterest Icon

Maksutapana ennakkolasku.

 Hinnat sisältävät ALV 24%

2019 by Stetson Bros